***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Икономист: Русофилството на Ваня Григорова ще доведе до партньорство с президентството в полза на Русия


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 ноември   

 

„ На първо място, представете си, че желаете да организирате в София митинг против Путин и Путинова Русия. За него ви е нужно позволение от общината. Такова решение може да не бъде издавано под разнообразни предлози, или да бъде протакано, или да бъде издадено за несъответствуващ ден и час, тъй като подобен митинг опонира на възгледите на кмета и ползите на партиите и организациите зад нея. 

И по този начин синя София ще бъде възпрепятствана от аления си кмет да изрази своята гражданска позиция. Апропо, Григорова към този момент съобщи желанието си да махне украинското знаме от Общината, сложено там в символ на съпричастност с борбата на украинския народ против съветския агресор.

Обратно, можем да сме сигурни, че митингите на Българска социалистическа партия, Възраждане, Има Такъв Народ и пропрезидентски обединения по всевъзможен мотив ще зачестят. И несъмнено, ще бъдат антиевропейски или против проевропейски държавни управления.

На второ място, на кмет – почитател на Путинова Русия – какви ли биха били възможностите ѝ да сътвори политически контакти с кметове на други европейски градове в интерес на софиянци? По линия на обмяна на опит, специалисти, културни и просветителни стратегии, ноу-хау в общинските планове? Някой представяли си Ваня в разговор с европейски политици? С други думи, София я очаква… троянско бъдеще “.

***

„ Повече от месец всички ние виждаме по какъв начин този вид хора ловко бяха насочвани да мислят и имат вяра в една неистина - лъжата, че си сполучлив поради нещо друго от труда и гения ти. Тази неистина е избавителният пояс на всеки български несретник. И тъй като неудачниците тук са не един и двама - опитът да бъде употребен техният яд е извънредно очевиден “.

***

„ Апелът ми към всички в ГЕРБ е да схванат, че този избор е извънредно значим. Нека погледнат кой стои зад кандидатурата на Ваня Григорва – комунисти, популисти, националсоциалисти, русофили. Тя в никакъв случай не се е дистанцирала от тези, които я поддържат ”, акцентира той.

„ Въпросът е геополитически. Какъвто избор направи София, подобен прави и България. 2026 година ще забележим упоритостите на Радев, като най-висш представител на русофилството, да вземе своите решения. Той нападна всяка политическа партия, която може да стане мощна, с цел да държи партиите разграничени и през 2026 година да пристигна с упоритост да стане министър председател, а и с кмет русофил в София ”, предизвести той.

***

„ Като един от основните хора в страната, обикновено гласоподавателите да се интересуват от твоята геополитическа ориентировка. Аз съм заявявал моята доста намерено. Бакалски сметки не можеш да правиш с убежденията ”, разясни той.

***

***

„ Работниците от Газа, които са били в Израел в деня на началото на войната, ще бъдат върнати назад в Газа “, се споделя в изказване на израелския кабинет по сигурността.

Като цяло „ Израел прекъсва всички връзки с Газа, няма да има повече палестински служащи от Газа “, акцентира кабинетът.

Около 18 500 поданици на Газа са имали разрешителни за работа в Израел при започване на войната, съгласно „ Когат “, органът на израелското министерство на защитата, който надзирава цивилните действия в палестинските територии.

***

Съединени американски щати са получили разследваща информация, че съветската наемническа формация „ Вагнер “ има намерение да даде на подкрепяната от Иран ливанска военна формация „ Хизбула “ система за противовъздушна защита, заяви вестник „ Уолстрийт джърнъл “, като се базира на неназовани американски публични представители, съобщи Ройтерс. Според вестника става дума за съветски самоходен зенитен ракетно-артилерийски комплекс „ Панцир-С1 “, с натовското означение ЕсЕй-22.

***

Половин час след първичните известия за ударите в Харков сигнали за въздушна офанзива бяха задействани в доста райони в Централна, Западна и Източна Украйна, както и в столицата Киев, и покрайнините ѝ.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да разгласи в петък следващ пакет от военната помощ за Украйна на стойност 425 млн. $. Той обаче към момента не е финално гласуван и може да бъде изменен, показва Ройтерс.

***

Обект на експортни ограничавания ще бъдат компании, занимаващи се с произвеждане на дронове и муниции, само че и редица банки и планове, които ще обиден енергетиката и минния бранш в Русия.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР